Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

09.10.09. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Свято-Іоанно-Богословського храму села Малиничі відзначив своє 100-річчя

Ось уже 100 років прикрашає Свято – Іоанно – Богословський храм село Малиничі Хмельницького району. За однією з історичних версій, село отримало свою назву від церковних передзвонів, які линули із місцевої церкви. І втішав і зігрівав душу селянина той хвилюючий дзвін, який кликав віруючих до служби Божої, до молитви, до покаяння. Проте донедавна не було на церкві ані куполів, ані дзвонів – ще у роки більшовицького панування були скинуті дзвони з храму, зруйновані купола. І лише в 2005 році з ініціативи настоятеля храму та мешканців села були зібрані кошти на відбудову красуні – дзвіниці.
У день ювілею храму, щоб розділити радість мешканців села, на свято прибув архієпископ Хмельницький і Шепетівський Антоній, який очолив Божественну Літургія з нагоди свята. Під час Божественної літургії на малому вході владика за сумлінне служіння на ниві Христовій возвів настоятеля храму ієрея Леоніда Косинського в сан протоієрея.
Після Божественної літургії, хресного ходу та уставних многоліть, владика привітав всіх присутніх в храмі з престольним святом на честь апостола і євангеліста Іоанна Богослова. На молитвену згадку архіпастир подарував храму ікону святого великомученика і цілителя Пантелеімона.
На святі були присутні голова районної ради Олександр Зінчук, депутат Хмельницької районної ради Ігор Тарасенко та інші керівники, підприємці та благодійники.
Прес-служба Хмельницької єпархії