Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

04.10.2006. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Блаженніший Митрополит Володимир взяв участь у торжествах з нагоди 60-річчя архієпископа Хмельницького і Шепетівського Антонія

3 жовтня для участі в ювілейних урочистостях до Хмельницького прибув Блаженнійший Володимир, Митрополит Київський і всієї України, а також велика група архієреїв і представників духівництва з різних єпархій нашої Церкви. Свого земляка, Блаженнійшого Митрополита Володимира подоляни зустріли хлібом-сіллю та преподнесли йому яскраві квіти. Щирі, власноруч написані поетичні вітання, адресували Предстоятелю Української Православної Церкви, сину землі Подільської вихованці недільної дитячої школи, що багато років діє при Свято-Покровському кафедральному соборі.
Божествену літургію у кафедральному соборі очолив Блаженнійший Володимир, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель УПЦ. Йому співслужили архієреї: Митрофан, архієпископ Переяслав-Хмельницький, керуючий справами УПЦ; Антоній, архієпископ Хмельницький і Шепетівський; Марк, архієпископ Сумський і Охтирський; Николай, архієпископ Івано-Франківський і Коломийський; Симеон, архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський; Гурій, єпископ Житомирський і Новоград-Волинський; Пантелеймон, єпископ Шаргородський, вікарій Вінницької єпархії, Лука, єпископ Васильківський.
На малому вході Блаженнійший Володимир оголосив про нагородження архієпископа Хмельницького і Шепетівського Антонія, за значні заслуги перед Церквою, орденом Агапіта Печерського першого ступеня. Предстоятель сердечно привітав ювіляра і побажав йому нових успіхів у архіпастирському служінні во славу Божу, во благо України і народу нашого.
У слові-відповіді владика Антоній подякував Блаженнійшому Митрополиту Володимиру за високу нагороду і запевнив, що він й надалі ревно служитиме Богу, Церкві і народу. Служитиме так, як вчить, наставляє своїх духовних чад Предстоятель нашої Церкви.
Прес-служба Хмельницької єпархії