Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.08.2006. ПОЛТАВА. У Місіонерському Духовному училищі відкрито іконописне відділення

Місіонерське Духовне училище Української Православної Церкви у місті Комсомольську переживає наприкінці серпня гарячі дні, адже тут відбуваються вступні іспити. Цього року іспити пройшли багато в чому по-новому, адже крім звичайних богословсько-пастирського (місіонерсько-катехизаторського) та регентського відділень, в училищі відкрито іконописне відділення.
24 серпня абітурієнти, які бажають навчатися писати ікони у відповідності з канонами і традиціями Православної Церкви, демонстрували свої вміння у малюванні. Комісія з кваліфікованих викладачів оцінювала абітурієнтів, іспит тривав понад чотири години.
Наступного дня перед початком основної частини іспитів члени викладацької корпорації у священному сані відправили молебень в училищному храмі в ім’я преподобного Нестора, Літописця Печерського.
Приймальна комісія в цілому лишилася задоволеною рівнем знань і умінь абітурієнтів. Ухвалою педагогічної ради до лав студентів зараховано 25 осіб на богословсько-пастирське (місіонерсько-катехизаторське) відділення, 10 — на відділення регентів-псаломщиків і 3 — на іконописне відділення.
Беручи до уваги велику зацікавленість абітурієнтів новим, іконописним, відділенням, Учбова рада вирішила продовжити термін прийому документів до іконописного класу і на вересень. Ті, хто не встиг подати документи, можуть це зробити у вересні, і, за умови успішного складання іспитів за індивідуальною програмою, розпочнуть навчання на іконописному відділенні.
Прес-служба Полтавської єпархії