Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.08.2006. РІВНЕ. Козаки принесли присягу на вірність державі і Церкві

У День Незалежності після звершення богослужіння у Богоявленському кафедральному соборі Острога архієпископ Варфоломій благословив вісім козаків на захист української держави та Української Православної Церкви. Перед посвятою в козацтво архієпископ Варфоломій зробив дізнання, чи дійсно охочі прийняти церковне благословення для захисту прабатьківської віри та рідної землі є православними. Після опитування майбутні козаки прочитали молитву “Отче наш” і клятвено завірили перед святим хрестом і Євангелієм, що будуть вірно захищати честь держави і Української Православної Церкви. Архієпископ Варфоломій прочитав відповідну молитву і окропив кандидатів свяченою водою. Козацький отаман Валерій Василишин подякував архієрею за посвяту і завірив, що козаки будуть вірні власній присязі.
Чин присяги та посвяти відбувся на церковному погості в присутності декількох сотень православних віруючих. Серед присутніх знаходилися представники влади: народний депутат України Павло Сулковський, в.о. голови Острозької райдержадміністрації Віктор Чупринюк, та мер міста Тарас Пустовіт.
День Незалежності нашої держави співпадає з днем прославлення преподобного Феодора, князя Острозького. Цьогорічне святкування розпочалось святковою Божественною літургією, а завершилось молебнем з обходженням навколо кафедрального собору. За Божественною літургією підносились особливі молитви та прохання за нашу державу.