Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.08.2006. ЛЬВІВ. Львівський Свято-Преображенський жіночий монастир відсвяткував своє престольне свято

У день свята Преображення Господнього, після Божественної літургії священики Свято-Георгіївської церкви звершили водосвятний молебень. Після завершення богослужіння сестри обителі пригостили гостей фруктами.
Львівський Свято-Преображенський монастир був заснований у 2003 році рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви. Це — перший православний монастир на Львівщині після 300-річної перерви. До переходу Львівщини в унію у 1700 році на землях давньої Червоної Русі діяли сотні православних монастирів. Півтора року монастир перебував у селищі Сопошині поблизу Жовкви, в якому у ХV столітті був православний монастир, про що є згадка у каталогах і шематизмах. У 2004 році насельниці змушені були покинути цей осідок. Монастир тимчасово розташувався на території єпархіального управління. Насельниці несуть послух на кліросі, у храмі, свічній лавці, трапезній та кухні. Вони також проводять заняття недільної школи.
Нині в обителі мешкають одна схимонахиня, 5 монахинь, 4 інокині та 6 послушниць. На жаль, до цього часу монастир не має свого приміщення та монастирської церкви. Дякувати Богові, неподалік Львова знайшлося відповідне місце зі зручним дорожнім сполученням. Дуже сподіваємося, що з Божою допомогою та фінансовою підтримкою небайдужих православних християн невдовзі монастир зможе налагодити повноцінне чернече життя у власній обителі.
Настоятелька обителі монахиня Варвара просить святих молитов і посильної матеріальної допомоги.
Оксана Жаборинська, Львів