Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.08.2006. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир висловив співчуття родинам загиблих у авіакатастрофі російського літака Ту-154

Знаходячись на Святій Горі Афон, Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Київський і всієї України Володимир зі скорботою зустрів звістку про авіакатастрофу літака Ту-154, що розбився у Донецькій області. Він возніс у святому місці заупокійну молитву про душі загиблих.
Блаженніший Владика висловив співчуття родинам потерпілих у авіакатастрофі. У посланні Предстоятеля Української Православної Церкви говориться: “З великою печаллю єпископат і вірні Православної Церкви в Україні сприйняли трагедію, що сталася напередодні. Авіакастрофа забрала ваших ближніх: батьків, матерів, невинних дітей, наших братів і сестер.
Протягом віків єдиновірні народи України і Росії в радості і горі підтримували одне одного. Це продовжується і в наші дні. Коли біда приходила у наш дім, ми завжди відчували вашу молитовну і моральну підтримку. І нині, коли важке випробування спіткало вас, наших братів і сестер, ми молимось про послання Божої допомоги тим, хто втратив у цій трагедії своїх рідних і близьких, а особливо про батьків, на долю котрих випав важкий тягар — хоронити своїх дітей.
Ми молитовно згадуємо новопреставлених, які рано розпрощались з земним життям, і віримо, що Господь, який їх призвав, удостоїть їх побачити світло Божества, і упокоїть їх з праведними у своїх Небесних оселях, де немає ані хвороби, ані печалі, але є Життя Вічне”.
У храмах Української Православної Церкви відслужені заупокійні панахиди за спочилими.