Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.08.2006. КИЇВ. З 23 по 28 серпня у галереї «Лавра» пройде православна виставка «Спасове Свято»

У виставці візьмуть участь монастирі та парафії УПЦ, видавництва, майстри церковних та народних ремесел з України, Росії та Білорусії, буде представлено рідкісні бібліографічні, раритетні та нові видання, великий вибір духовної літератури відомих видавництв, ікони сучасних майстрів, предмети церковного вжитку, шитво, ювелірні вироби „Київського ювелірного заводу”, кераміку та багато іншого.
Серед постійних учасників виставки монастирі і приходи зі своїми виробами традиційних та сучасних церковних ремесел, підприємства унікального церковного виробництва: Свято-Єлізаветинський жіночий монастир (м. Мінськ), храм Святої Великомучениці Варвари (м. Смоленськ), храм Іоасафа Білгородського (м. Київ), Києво-Печерська Лавра, Свято-Троїцький Густинський жіночий монастир, Свято-Успенський чоловічий монастир, Свято-Різдва Богородиці Білівський жіночий монастир; ПП „Благовіщеньські майстерні”, „Центр Православної Книги”, „Житомирський льонокомбінат” та інші. Вперше на виставці буде представлена нова експозиція «Православна трапеза». Для відвідувачів також великий вибір меду.
Організатор виставки – фірма „Експоарт” („Експотек”), яка за благословенням Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського та Всієї України, організовує та проводить православні виставки в Україні з 2002 року. У самому Києві — це „Православна Україна”, „Славте Різдво”, „Шануймо Великдень”, „Спасове свято”, „Свята Покрова”. З 2005 року фірма почала проводити виставки і в регіонах України. З успіхом вони пройшли в Одесі, Сумах, Дніпропетровську, Кременчуці, Харкові, Вінниці, Сімферополі.