Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

31.07.2006. ДНІПРОПЕТРОВСЬК. У місті буде встановлено скульптуру вмч. Георгія Побідоносця

Такі плани місцевого митця Івана Гамольского. Ця скульптура, на його погляд, має зробити місто красивішим, а городян – добрішими. Майстер уже зробив ескіз із гіпсу, а тепер мріє про те, щоб скульптура, яка має бути центром фонтану, прикрасила одну з центральних вулиць Дніпропетровська.
Але з ідеєю встановлення скульптури не згодні представники партій націонал-демократичного спрямування. Вони вважають, що Георгій Побідоносець — символ Москви, і це ще одна спроба нагадувати дніпропетровцям “про сусіда, який нічого доброго для України не зробив”.
Більшість депутатів міської ради говорять інакше. Скульптура, а тим більше з фонтаном, має прикрашати місто, проте коштів на його будівництво вони давати не збираються. Так, за словами депутата Дніпропетровської міськради Ігора Нагорного, данна скульптура с фонтаном повинна прикрасити наше місто. Якщо скульптор знайде спонсорів, то це прекрасна ініціатива. Але якщо він надіється на бюджет міста, то той, нажаль, цього проекту не витримає.
Іван Гамольський вважає, що саме від заможних та розумних людей, які знають ціну високому мистецтву та прагнуть залишити свій слід в історії Дніпропетровська, залежить доля скульптури. Та, незважаючи на це, художник упевнений, що Георгій Побідоносець у Дніпропетровську стояти буде, проте через скільки років, сказати не може. Тим більше, що й міська влада теж доки не виявляє особливого бажання його встановлювати.