Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.07.2006. ТУЛЬЧИН. Відбувся хресний хід на катамаранах

Настоятель Брацлавського Свято-Миколаївського храму протоієрей Микола Рогачук організував для школярів Брацлава триденний хресний хід на катамаранах, який розпочався з берегів рідного містечка і закінчився у Глинському. О. Миколай очолює відділ по роботі з молоддю Тульчинської єпархії. Він створив недільну школу, яку відвідують близько сотні маленьких прихожан та працюють 15 викладачів.
Впродовж усього шляху юних паломників супроводжувала ікона святителя і чудотворця Миколая, з якою довелося долати шість стрімких природних порогів Південного Бугу. Директор другої селищної школи Микола Стефаник, який постійно влаштовує подібні екстремальні походи для школярів, розповідав дітям про особливості флори та фауни Немирівщини.
Під час одного з привалів учасники хресного ходу мали можливість завітати до православного храму в Новоселівці, який славиться мироточивою іконою Різдва Христова та чудотворною іконою Божої Матері «Скоропослушниця», привезеною сюди з Афону ще 115 років тому. Організатори хресного ходу сподіваються, що цей унікальний хресний хід на катамаранах стане початком формування особливого світогляду підростаючого покоління.
Ксенія Шевчук, Тульчинська єпархія