Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.07.2006. ПОЛТАВА. Єпископ Филип відсвяткував 50-річний ювілей

З нагоди урочистостей в Свято-Макарівському кафедральному соборі м. Полтави була відслужена святкова літургія, яку в співслужінні благочинних єпархії очолив сам ювіляр – голова Синодального відділу релігійної освіти, катехізації та місіонерства УПЦ, ректор Місіонерського Духовного Училища Української Православної Церкви, єпископ Полтавський і Кременчуцький Филип.
Многая літа ювіляру бажали намісники монастирів єпархії, духовенство, численні віруючі міста та області. Серед привітань особливу увагу присутніх викликали слова ректора Полтавського державного педагогічного університету імені В.Г. Короленка В. Пащенка, який наголосив на важливості співпраці у вихованні достойних кадрів майбутніх наставників для наших нащадків.
На святковому богослужінні були також представники місцевих органів влади, керівники багатьох підприємств області. Так владику Филипа привітав голова Полтавської обласної державної адміністрації Валерій Осадчев, який вручив ювіляру грамоту облдержадміністрації «за вагомий внесок у розвиток духовності, утвердження християнських традицій та моралі в суспільстві, будівництва православних храмів та у зв»язку з 50-річчям від дня народження», а також ювіляр був нагороджений грамотою Полтавської обласної ради на відзнаку значного внеску з боку Української Православної Церкви у життя Полтавщини.
Прес-служба Полтавської єпархії