Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.06.2006. ЛЬВІВ. У день престольного свята Сопошинське братство провело молодіжну зустріч

В селі Сопошин Жовківського району, що на Львівщині, відбулося святкування храмового свята у день Всіх святих. В суботу ввечері відслужилась святкова Всеношна з літією, яку очолив настоятель храму священик Богдан Хилинський та прибулі на свято священики Волині та Тернопільщини. В неділю зранку читався акафіст «Всім святим», по закінченні Божественної літургії відбувся хресний хід.
Після богослужіння Сопошинське молодіжне братство запросило гостей, які зібрались із різних куточків Львівської єпархії для спільної молитви та спілкування. На святі були присутніми представники із Радехівського, Сокальського, Стрийського районів та міста Львова. Під час святкового обіду представники із різних парафій розповіли кожен про свої здобутки і проблеми, обмінялись адресами та телефонами для зміцнення зв’язків між парафіями та молодіжними братствами єпархії.
Після обіду представники відвідали старовинний архітектурний центр — місто Жовкву, приклались до мощей святого великомученика Парфенія, також побували в величному храмі святих первоверховних апостолів Петра і Павла, де приклались до частичок мощей святого великомученика архідиякона Стефана, святого Іова та Амфілохія Почаївських. Ввечері братчики та гості зібралось навколо ватри, де у спілкуванні та співі пісень відбулось єднання православної молоді регіону.
Сопошинське Православне Братство в ім’я святителя архієпископа Луки Войно-Ясенецького тільки починає свою діяльність, але молодим людям, які співають у молодіжному парафіяльному хорі вдалося записати альбом богослужбових пісне співів, провести декілька місіонерсько-просвітницьких акцій. У своєму зверненні голова братства Василь Гущак запрошує усіх православних братчиків України до співпраці та обміну досвідом. Він просить усіх, хто чимось може допомогти (молитвою, корисною порадою, цікавою ідеєю, коштами) звертатись за адресою: Львівська обл., Жовківський р-н, с. Сопошин, вул. Т. Шевченка 41, індекс 80356, районна громадська організація Сопошинське Православне Братство святителя архієпископа Луки Войно-Ясенецького.