Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.06.2006. ВІННИЦЯ. Митрополит Макарій вручив призи переможцям дитячого конкурсу «Літо моєї мрії»

Наприкінці травня Вінницька єпархія оголосила творчий конкурс для дітей шкільного віку з Вінниці та Вінницької області. Назва конкурсу «Літо моєї мрії» розкриває мету організаторів — побачити літній відпочинок очима дітей. Для цього маленьким учасникам було запропоновано описати у прозі або у віршах своє літо чи намалювати найяскравіші картини, які народяться в уяві при думці про наступний відпочинок.
Участь у конкурсі взяли 30 дітей, більшість з яких проявили себе в жанрі живопису. Тут не було рівних семирічній Ані Лукашенко, яка вразила журі яскравою картиною, де були річка, ліс, дитячі розваги, храм і велике сонце. Переможцем серед авторів у жанрі прози став третьокласник Сашко Ящук, а неперевершеним поетом був визнаний Вадим Козак. До речі, в журі конкурсу входили не лише священнослужителі, а й спеціаліст з дитячої творчості мистецтвознавець Наталія Козерацька і меценати, які відзначили деякі роботи спеціальними призами. Три головних нагороди — путівки до дитячого православного табору «Чадо», який розпочинає свою роботу з 16 червня, дісталися вищезгаданим переможцям.
Кожен учасник отримав гарний подарунок — дитячу енциклопедію та, звичайно, солодощі. Призи переможцям і учасникам у приміщенні єпархіального управління вручав митрополит Вінницький і Могилів-Подільський Макарій, який побажав дітям Божого благословення у розвитку своїх талантів. Святковий веселий настрій у дітей та їхніх батьків ще більше піднявся після того, як владика у простій невимушеній атмосфері поспілкувався з присутніми і розповів їм цікаві випадки зі свого життя, пов’язані з дітьми. Наприкінці зустрічі митрополит Макарій сфотографувався з присутніми.
Прес-служба Вінницької єпархії