Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.06.2006. ВІННИЦЯ. Митрополит Макарій відвідав засуджених у виправній колонії

На відміну від Стрижавської колонії, де вже декілька років православними священиками здійснюється активна виховна й просвітницька діяльність, Вінницьку колонію №86 вони почали відвідувати порівняно недавно — усього декілька місяців тому. Однак вже за цей короткий час протоієреї Віталій Голоскевич та В’ячеслав Красних, котрі опікуються місцевою православною громадою, встигли зробити немало. У спеціально відведеному приміщенні регулярно, 2-3 рази на місяць, проводяться богослужіння й духовні бесіди, священики привозять засудженим гуманітарну допомогу, зібрану парафіянами вінницьких храмів, декілька в’язнів після спілкування з пастирями побажали прийняти православну віру.
Добрі плоди цієї місіонерської діяльності на власні очі зміг побачити митрополит Вінницькій і Могилів-Подільській Макарій — цими днями він у супроводі єпископа Шаоргородського Пантелеімона відвідав виправну установу. Владика відслужив тут молебень і звернувся зі словом до засуджених, які заповнили місцевий актовий зал. «Хочеться, щоб ви не забували, що у кожної людини є образ і подоба Божі і несли цей образ достойно, — сказав владика. — Саме тому ми, священики, приходимо до вас. Христос любить усіх, і праведників і грішників, і ми сподіваємось, що ваші серця відгукнуться на Його любов».
Після закінчення богослужіння присутні у залі підходили до митрополита і, приймаючи з його рук невеличкі іконки, отримували від владики архіпастирські поради і настанови.
Потім митрополит Макарій оглянув тимчасовий храм, де сьогодні відбуваються богослужіння, і нове приміщення, виділене адміністрацією для майбутньої церкви, яка з благословення правлячого архієрея носитиме ім’я святого мученика Іоанна Воїна. Владика подякував начальника колонії майора Дудалатова за плідну співпрацю у поширенні православної віри, духовності й моралі. Не залишилися без подарунку і засуджені. Вони отримали від митрополита телевізор, DVD-плеєр та велику кількість православних компакт-дисків. Після від’їзду митрополита ув’язнені зібралися в актовому залі для перегляду фільму з історії Православної Церкви.
Прес-служба Вінницької єпархії