Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.06.2006. КРИВИЙ РІГ. Віруючі міста Жовті Води відзначили престольне свято

На урочистості запросили єпископа Криворізького і Нікопольського Єфрема, який очолив Божественну літургію. Після Літургії владика звершив Вечірню, під час якої парафіяни молилися Святій Трійці про дарування благодаті Святого Духа всім людям. Своїм виступом привітали єпископа Єфрема учні недільної школи, що діє при Свято-Троїцькому храмі. Вони порадували всіх чудовими піснями, музику до яких написав настоятель храму протоієрей Олександр Пономаренко. У свою чергу правлячий архієрей щиро поздоровив усіх зі святом, подякував отцю настоятелю за запрошення помолитися разом на престольному святі.
Свято-Троїцький храм зводився на початку 50-х років XX сторіччя як Палац культури на честь 300-річчя возз’єднання Росії з Україною. Будівництво завершилося в 1953 р.
Старожили міста Жовті Води розповідали, як під час будівництва багато разів приходила сюди жінка похилого віку й говорила, що це буде православний храм. Так і склалося надалі з волі Господньої. В 1991 р. на свято Покрови Пресвятої Богородиці в будинку вже Свято-Троїцького храму, з благословення єпископа Дніпропетровської єпархії Гліба, відбулася перша Літургія.
Храм має два приділи: головний — Святої Трійці й менший — на честь преподобних отців Києво-Печерських. 1992 року будинок реконструювали. Ікони й настінні розписи виконав жовтоводський художник Михайло Москвітін. Іконостас головного приділу — різьблений (з вільхи). Особливо шановані ікони храму: Іверська ікона Божої Матері, ікона всіх святих Києво-Печерських та ікона Божої Матері «Всіх скорботних Радість».
При храмі діють недільна школа й дитячий садок. Вихованці недільної школи мають можливість, завдяки старанням парафіян, відпочивати в православному таборі на Чорному морі. З 2002 року храм випускає щотижневик «Блага звістка».
Прес-служба Криворізької єпархії