Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.06.2006. КРИВИЙ РІГ. У Свято-Духівському храмі Марганця парафіяни відзначили престольне свято

З нагоди престольного свята в Марганці єпископ Криворізький і Нікопольський Єфрем очолив Божественну літургію у Свято-Духівському храмі. Владиці співслужило духовенство Томаківського й Нікопольського благочиння на чолі з духівником єпархії протоієреєм Анатолієм Марущаком. Єпископ Криворізький і Нікопольський Єфрем відзначив нагородами діяльність священиків Томаківського благочиння.
Після Літургії відбувся святковий молебень з хресним ходом навколо храму. «У цей святковий день хочу привітати отця настоятеля, всіх священиків, які прибули сьогодні помолиться, а також вас, дорогі в Христі брати й сестри, з великим святом Святої П’ятидесятниці та Святого Духа, — сказав владика. — Бажаю, щоб благодать Господня й дари Духа Святого завжди почивали на цьому святому місці. Якщо почиватиме тут Дух Святий, то кожна душа, яка приходить сюди, буде очищена. Ми поспішатимемо в храм, як поспішаємо в спекотний полудень до холодного й чистого джерела. Господь нас усіх закликає: «Хто хоче — нехай приходить до мене, і нехай п’є». Так і ми п’ємо цю живу воду, приходячи в храм».
Владика подякував настоятелеві священику Ігорю за запрошення помолитися разом на престольному святі, а також меру міста, депутатам і керівникам підприємств, які прибули сьогодні на свято.
Прес-служба Криворізької єпархії