Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

09.06.2006. ОДЕСА. Митрополит Агафангел освятив престол храму святого великомученика Димитрія Солунського

Митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел відвідав місто Кілія. На в’їзді в місто біля поклінного хреста високого гостя зустрічали голова місцевої районної ради Володимир Боделан і представники громадськості. В їхньому супроводі владика прибув у храм святого великомученика Димитрія Солунського, де його хлібом-сіллю зустріли вихованці недільної школи в національному одязі. Вони звернулися до митрополита Агафангела з віршованим вітанням, написаним спеціально з цього приводу. Подякувавши дітям, владика увійшов у храм, де звершив освячення престолу та Божественну літургію. Після завершення богослужіння владика звернувся до віруючих, подякував їм за спільну молитву й зусилля, докладені до відродження храму.
Владика Агафангел за дорученням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира вручив почесні грамоти Предстоятеля УПЦ голові Кілійської районної адміністрації Олегу Гречаному та голові Кілійської районної ради Володимиру Боделану. Настоятель храму святого великомученика Димитрія Солунського священик Василь Готліб за зусилля, докладені до реставрації церкви, був нагороджений золотим наперсним хрестом.
Володимир Боделан та Олег Гречаний дякували митрополитові Агафангелу за діяльність у відродженні духовності в регіоні, за відновлювані храми і недільні школи.
Прес-служба Одеської єпархії