Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

02.06.2006. ДОНЕЦЬК. Відбулось засідання секції історико-патріотичного напрямку

Засідання секції молодіжного руху «До джерел», у рамках Фестивалю слов’янської писемності й культури, відбулося в Будинку техніки ЗАТ «Донецьксталь — металургійний завод».
Відкрив роботу секції її духівник, протоієрей Євгеній Пейков. Кожен доповідач розповів про пророблену роботу, плани на майбутнє і поділився досвідом. Найцікавіший проект представив Максим Федоров, співробітник БФ «Витязь» з Горлівки. Це — диск «Горлівка Православна», що розповідає про храми Горлівки: Свято-Миколаївський кафедральний собор, Свято-Покровський, Свято-Вознесенський та інші. Також Максим повідав про паломницький центр, який працює при благодійному фонді, та про поїздки, які організуються регулярно з метою ознайомити горлівчан зі святими місцями Донбасу.
Потім присутні заслухали виступ гостя секції, отця Олександра Панасенка, настоятеля Свято-Пантелеймонівського храму села Сіверська, який займається церковнопарафіяльною археологією. «Археологія — це Біблія в артефактах. І дітям це дуже цікаво». Отець Олександр розповів про те, що він духовно опікується козачим полком цього села. Він підкреслив, що відродження козацтва і православ’я як єдиного цілого неможливе без дослідження героїчного минулого козачого руху, який характеризувався вірністю та міцністю у вірі.
Після завершення роботи секції її учасники пішли на екскурсію заводом, центральним місцем якого став прекрасний храм, названий на честь святителя Ігнатія Маріупольського. Попросивши у святого Ігнатія благословення на подальше вивчення нашого славного православного минулого, учасники секції повернулися додому, везучи з собою багато вражень та ідей, які, безумовно, намагатимуться втілювати в життя. А результатами буде можливість поділитися досягненнями на наступних зустрічах, які, будемо сподіватися, відбудуться ще не раз.
Прес-служба Донецької єпархії.