Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.04.2006. ЧЕРНІГІВ. Єпископ Амвросій відвідав благочиння єпархії

Упродовж квітня керуючий Чернігівською єпархією єпископ Амвросій відвідав Прилуки, Ніжин, Борзну та Новгород-Сіверський. Зокрема у Прилуках єпископ освятив новий великий дзвін і мав зустріч з новообраним мером Юрієм Беркутом. Владика побажав йому достойно керувати містом зі славетною історичною та духовною траціцією.
У Ніжині в Свято-Миколаївському соборі Його Преосвященство очолив Літургію Передосвячених Дарів, приймав сповіді духовенства благочиння та ставив різноманітні запитання щодо особливостей постових служб. За словами владики, він мав на меті перевірити їхні знання та навички. Окрім цього, єпископ Амвросій закликав кліриків бути ще більш відповідальними у виконанні пастирських обов’язків, старанніше готуватися до проповідей, показувати приклад достойного життя та благочестя, активізувати справи милосердя та доброчинності, що особливо важливо під час посту та Страсного тижня.
На цю ж тему керуючий єпархією говорив з благочинним і священнослужителями Борзнянського благочиння, яке він відвідав 14 квітня. Цього дня владика Амвросій очолив богослужіння у Свято-Миколаївському храмі райцентру та звернувся прихожан з проповіддю на тему житія Преподобної Марії Єгипетської. Керуючий єпархією привітав благочинного – о. Іоанна Оленчука з обранням у депутати районної ради. Єпископ схвально оцінив результати реставраційних робіт, що були проведені у храмі до Пасхи.
Прес-служба Чернігівської єпархії