Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.04.2006. СІМФЕРОПОЛЬ. В єпархіальному управлінні відбулася робоча зустріч духовенства

Під час зустрічі обговорювалися проблеми, з якими сьогодні доводиться зіштовхуватися священнослужителям. Так, для більш ефективної душпастирської роботи в Керченському й Ленінському районах Автономії було ухвалене рішення про злиття Багерівського й Керченського благочиній в один Керченський благочинний округ. Також обговорювалися питання проведення в Керчі ювілейних урочистостей, присвячених святителеві Луці, архієпископові Сімферопольському й Кримському, котрий народився в цьому місті. Був намічений цикл заходів, приурочених до святкування пам’яті просвітителів слов’ян, святих рівноапостольних Кирила й Мефодія, які освятили своєю діяльністю цю землю й обрели мощі священномученика Климента, папи Римського.
Владика Лазар з духовенством і представниками єпархіального відділу освіти обговорив питання про збільшення кількості шкіл на території Керченського благочиння, в яких буде введено факультативний курс «Основи православної культури Криму».
Також були підбиті підсумки роботи благочиній за перший квартал 2006 року.
На думку владики, такі зустрічі зі співробітниками єпархіального управління, які контролюють той або інший напрямок (медицина, освіта, робота з молоддю, батьками або пресою), як засвідчила практика, для єпархії дуже корисні й будуть проводитися регулярно.
«Сьогодні Православна Церква перебуває в центрі громадського життя, а суспільство пред’являє до священнослужителя нові вимоги», – зазначив митрополит Лазар.
Прес-служба Сімферопольської єпархії