Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

05.04.2006. КАМ’ЯНЕЦЬ–ПОДІЛЬСЬКИЙ. Проведено науково-практичний семінар для духовенства та вчителів-катехізаторів

По благословінню Преосвященнішого Феодора єпископа Кам’янець–Подільського і Городоцького, пройшов науково–практичний семінар для вчителів та духовенства, які будуть займатися катехізацією учнів початкових класів. Головним організатором цього заходу виступив священик Олексій Добош, голова просвітницько–катехізаторського відділу при Кам’янець–Подільській єпархії.
Протоієрей Олексій так прокоментував цей захід: „По суті це перший семінар, що проходить в рамках Кам’янець-Подільської єпархії. Радує те, що учасники семінару проявили активність і неабияку зацікавленість у вирішенні питання щодо катехізації дітей. Книжка-посібник „Моя перша сповідь”, яка була видана спільними зусиллями видавничого відділу Кам’янець-Подільської єпархії та духовно-просвітницького центру „Держава” стала, у загальноцерковному масштабі, першою книгою, що підвела основу під найголовнішим – пробудження совісті маленької дитини”. Також о. Олексій підкреслив, що „віра Православна — це не лише знання про Бога, не формально-сентиментальні уявлення чи спогади. Віра Православна — це спосіб життя у співвідношенні з Богом. Сформувати такий спосіб життя ще з моменту пробудження вольових начал душі дитини – першочергове завдання Церкви”.
У семінарі брали участь священики та вчителі недільних шкіл усіх храмів Кам’янець-Подільського благочинного округу.
Подібні семінари вже проводились в Городоцькому, Ярмолинецькому, Дунаєвецькому та Чемеровецькому районах. До свята Світлого Христова Воскресіння планується проведення семінарів ще у двох районах: Новоушицькому та Віньковецькому.
Прес–служба Кам’янець–Подільської єпархії