Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.02.2006. КІРОВОГРАД. Проти грабіжників храмів порушено кримінальну справу

Як повідомила обласна газета «Народне слово», працівники Світловодського районного відділу міліції розкрили пограбування ряду церков у двох населених пунктах району, скоєних минулого року. Вийти на слід зловмисників їм допомогли колеги із Глобинського району Полтавської області, де зловмисники також зазіхнули на церковні цінності.
Як з’ясувалося, орудували на Кіровоградщині та Полтавщині двоє жителів Кременчука, батько і син. Спочатку промишляли у Світловодському районі. Уночі проникали до приміщень церков, ламаючі замки на дверях та віконні грати, й виносили все що потрапляло під руку. Всього спритна парочка пограбувала три храми, викравши 18 ікон, речі для виконання обрядів.
Здобуте продавали в Кременчукі в магазинах антикваріату. Зрозуміло, що реальна ціна церковних речей була значно вищою, ніж та, за якою їх збували грабіжники.
Злочинна “кар’єра” цього сімейного «дуету» припинилася в Полтавській області, де чоловіки також обікрали одну із церков. Виручені від продажу цінностей гроші вони вже встигли витратити, але правоохоронцям вдалося врятувати три ікони, які були вилучені у зловмисників. За даним фактом порушено кримінальну справу.
Прес-служба Кіровоградської єпархії