Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.02.2006. ПАРИЖ. Блаженніший Митрополит Володимир відвідав православні святині Франції

З 13 по 15 лютого Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Київський і всієї України Володимир, на запрошення архієпископа Корсунського Інокентія (керуючого православною єпархією Франції), перебуває в Парижі. Головною метою візиту стали урочистості з нагоди відзначення 75-річчя Трьохсвятительського храму Парижа – кафедрального собору Корсунської єпархії. Митрополит Володимир був настоятелем цього храму в період, коли ніс послух Екзарха Західної Європи.
13 лютого делегація Української Православної Церкви на чолі з Блаженнішим владикою Володимиром взяла участь в урочистому засіданні з нагоди ювілею православного храму, які проходили в штаб-квартирі ЮНЕСКО. Під час перебування в стінах цієї організації Предстоятель УПЦ мав низку зустрічей із її керівниками.
Предстоятеля Української Православної Церкви радо вітали клірики Корсунської єпархії, представники еміграції, відомі громадські діячі, які співпрацювали і зустрічались з Його Блаженством у роки управління Західно-Європейським Екзархатом. Митрополит Володимир вільно володіє французькою, його богословські праці і проповідь відомі у цій країні. За внесок у скарбницю церковної науки Предстоятель УПЦ отримав звання “почесного доктора богослов’я” відомого європейського православного вузу — Парижського Свято-Сергіївського богословського інституту.
За матеріалами ”Українська Православна Церква”