Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

07.02.2006. ЧЕРНІВЦІ. Жителі Буковини мають змогу прикластися до мироточивих ікон з Росії

Минулих вихідних на Буковину знову привезли ікону Спасителя з Оренбурзького села Дєржавіно, що 5 квітня 2000 року чудом почала орошатися кров’ю, а також мироточиву ікону Божої Матері „Скоропослушниці”. Ікони, які буковинці вже мали нагоду бачити в серпні 2003 року, перебуватимуть у Свято-Успенському чоловічому монастирі, що в селі Кулівці Заставнівського району Буковини. А вже наступної неділі, 12 лютого, їх матимуть змогу побачити чернівчани у головному храмі УПЦ на Буковині – Святодухівському соборі. Храми будуть відкриті цілодобово.
Настоятель монастиря архимандрит Веніамін розповідає, що ікона Спасителя кровоточить справжньою кров’ю. Це встановили самарські вчені після проведення судово-медичної експертизи, під час якої було доведено, що кров належить чоловікові з IV групою крові. Таку саму IV групу встановили туринські вчені (Італія) при обстеженні залишків крові на всесвітньо відомій Туринській плащаниці.
Власницею кровоточивої та мироточивої ікон є 70-річна Антоніна Єфімова. Саме у її помешканні зберігаються ці чудотворні та ще до 30 інших ікон. На Буковину ці ікони, які до того побували у багатьох містах та селах Росії, Молдови, України, Білорусі, привезли з благословіння митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія.
RISU