Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.12.2005. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Архієпископ Антоній взяв участь у форумі «Бізнес і благодійність»

На запрошення обласного відділення Дитячого фонду України архієпископ Хмельницький і Шепетівський Антоній взяв участь у першому в Україні обласному форумі «Бізнес і благодійність». Архіпастир звернувся до усіх присутніх зі словами духовної настанови: “ Приємно вітати усіх Вас – людей ділових і милосердних. У Вашій такій потрібній меценатській діяльності – в допомозі дітям, сиротам, хворим, інвалідам я вбачаю позитивне зрушення у процесі відродження української духовності та добрих традицій минулого, які освячені досвідом багатьох поколінь наших славетних предків.
Церква Христова завжди молиться за усіх, хто робить добро, бо за словом Христа Спасителя той, хто творить милостиню ближньому, той робить її Самому Богу. Ваші справи бачить Бог і поверне Вам сторицею, але потрібно пам’ятати, що творити милостиню потрібно зі щирим серцем.”
У виступі архієпископа Антонія було, також зазначено, що Хмельницька єпархія, не залишаючись осторонь проблем людей, які гостро потребують фінансової допомоги, перерахувала на рахунок сім’ї Мамалигіних 5700 гривень, які потрібні на операцію з пересадки кісткового мозку двом маленьким братам, хворим на лейкемію.
За благословенням Блаженнішого Митрополита Володимира, за труди на ниві благодійності голова правління громадського об’єднання «Хмельницька спілка підприємців і промисловців» Михайло Немов був нагороджений медаллю Святого Рівноапостольного Великого Князя Володимира І ступеня.
Нагорода була вручена на форумі архієпископом Антонієм.