Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

19.12.2005. КИЇВ. Лікарняному храму на честь святителя Миколая — 5 років

Община храму святителя Миколая, що при Київській міській лікарні №17, відзначила подвійне свято. Престольний празник на честь небесного покровителя збігся з п’ятою річницею від дня, коли у церкві вперше відправили Божественну літургію. “Коли на цьому святому місті якимсь чином не стало б і стін, то назавжди залишиться у наших серцях та працелюбність, терпіння і жертовність, що за минулі п’ять років згуртували нашу общину”, — у слові подяки наголосив настоятель храму протоієрей Володимир Косточка.
Під час Божественної літургії, очоленої казначеєм Іонінського монастиря архімандритом Серафимом у співлужінні чисельного духовенства, храм-каплиця не зміг вмістити усіх віруючих. “Святий Миколай, що нині зібрав нас тут, вшановується навіть серед декотрих мусульман, оскільки своїм милосердям і після смерті не оминав жодної стражденної людини, — у слові проповіді зазначив архімандрит Серафим. Священнослужитель провів паралелі між доброчинностями святого у далекому минулому та їх актуальністю у сьогоденні, закликав віруючих завжди творити добрі справи. По закінченні богослужіння на території лікарні відбувся хресний хід, під час котрого свяченою водою окропили вірних та пацієнтів, стіни храму та приміщення медустанови.
Заслужені трудівники Свято-Микільської церкви, які опікуються святинею і постійно допомагають хворим, з нагоди річниці та за заслуги перед Церквою були нагороджені благословенними грамотами Блаженнішого Митрополита Київского і свієї України Володимира.
Урочистості цим не завершились. За доброю традицією молодь вкотре обійшла усі палати, привітала добрим словом і подарунками хворих та медичний персонал.