Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

31.10.2005. РІВНЕ. За зраду Православній Церкві настоятель Воскресенської парафії Острога нагороджений лжепатріархом Філаретом “єпископським саном”

Зрадника Православ’я, колишнього настоятеля острозької Свято-Воскресенської парафії Ярослава Хаврука, який порушив священицьку клятву та віроломно, без відома парафіян, перевів їх у безблагодатний розкол, лжепатріарх Філарет нагородив як подібного собі “єпископським” саном. Як годиться для Київського Патріархату на чолі з “добропорядним” сім’янином Михайлом Денисенком, чернечий постриг жонатий “архіпастир” Онуфрій, у котрого є дружина і неповнолітні діти, прийняв звечора перед рукоположенням, а за ніч дивним чином пройшов усі ієрархічні ступені чорного духовенства, включно до архімандрита. Здається, розкольники насміхаються самі над собою, не вірячи у серйозність свого УПЦ-КП. “Рукоположення” у “єпископа Дерманського” відбулось під час відвідин Денисенком Острога, коли останній освятив храм КП у стінах Острозької Академії.
Як вважають парафіяни, їхнього настоятеля погнав до філаретівщини страх перед церковною забороною зі сторони священноначалля. Нещодавно Хаврук старався випросити у правлячого архієрея благословення на повторне одруження, що заборонене церковним правом, і є несумісним зі священнослужінням. Незважаючи на настанову архієрея відновити мир у попередній сім’ї, нинішній перебіжчик почав з’являтись, соромлячи себе, Церкву і парафіян, у громадських місцях з новою “матушкою”.
Прибулі з різних регіонів України вірні канонічної Церкви зірвали намічені урочистості, заплановані губернатором Рівненської області Василем Червонієм та його прибічникам з органів місцевої влади, яким так і не вдалось захопити Свято-Воскресенський храм та відправити там богослужіння. Запрошення на Всенічну були розміщені у регіональній пресі ще за тиждень до прибуття зверхника розколу. Православні зуміли відбити спроби бойовиків, що звозились з різних кінців для розправи над захисниками. Жорстоко були побиті престарілі жінки, що нині знаходяться у лікарні. Жителі західної і східної України, що прибули з Житомира, Рівного, Луцька, Почаєва, Одесси, Криму об’єднались воєдино, щоби надалі не допустити подібної наруги над православними святинями, нині вони готові з’явитись у будь-якому куточку країни за першим закликом віруючих. Голова “Единого Отечества” (Одеса) Валерій Кауров, коментуючи останні події, сказав: “Місцеве населення та духовенство раді такій мобілізації. Нас тепло зустрічали і дякували за допомогу. Сьогодні поставлена крапка захопленням наших храмів. Якщо таке трапиться знову, ми зберемо ще більшу кількість вірних. Православні з південного сходу і заходу називають один одного братами і сестрами, і нас більше ніж тих, хто прагне нас роз’єднати. І не є проблемою те, що ми розмовляємо різними мовами. За ці чотири дні ми цього навіть не помітили”.
Питання про неправомірні дії губернатора Рівненщини Червонія та провокування ним міжконфесійних конфліктів розглядатиметься у Верховній Раді.