Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.08.2005. ЛУЦЬК. Відслужено заупокійну Літургію та панахиду по працівниках внутрішніх справ, які загинули, виконуючи свій службовий обов’язок

У Свято-Георгієвській церкві-каплиці, що на території управління міністерства внутрішніх справ України у Волинській області вперше було відслужено заупокійну Літургію та панахиду по працівниках внутрішніх справ, які загинули виконуючи свій службовий обов’язок. Богослужіння очолив митрополит Ніфонт. На службі були присутні начальник УМВС України у Волинській області полковник В. Швидкий., працівники та ветерани органів внутрішніх справ і родичі загиблих. Звершуючи богослуження, владика Ніфонт звернувся до присутніх з проповіддю. В ній він відзначив значення сил охорони правопорядку і закликав завжди молитися за загиблих, які виявилися носіями тієї любові, більше якої ніхто не має, якщо покладе своє життя за ближніх. Після богослуження митрополит Ніфонт подарував кожному присутньому в благословення невелику іконку.
А напередодні рідні загиблих відвідали Свято-Успенську Почаєвську Лавру, де молилися за упокій своїх близьких. Кожному паломнику єпископ Почаєвський Володимир подарував цінні подарунки. Поїздку очолили настоятель Свято-Георгієвської церкви ігумен Онуфрій (Куц) та священик Олександр Мазурак.
«Дзвони Волині»