Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

17.08.2005. КИЇВ. В агентстві УНІАН відбулась прес-конференція Наталії Вітренко і Геннадія Васильєва з приводу перенесення уніатської кафедри

Лідери Прогресивної соціалістичної Партії України Наталія Вітренко і політичної партії «Держава» Геннадій Васильєв в агентстві «УНІАН» провели прес-конференцію з приводу переносу кафедри УГКЦ зі Львова до Києва.
У спілкуванні з журналістами лідер ПСПУ зазначила, що перенос кафедри уніатів з Галичини до Києва є черговим кроком у справі окатоличення України, що приведе до політично-соціальної напруженості в Україні на релігійному підґрунті, подібної до ситуації в Югославії на початку 1990-хх. Політик провела обширний екскурс в історію, де розповіла про пагубний вплив унії — прикритого православним обрядом латинництва, в історії України, яку протягом віків насаджувала католицька Польща «вогнем і мечем».
Геннадій Васильєв вказав, що захист святого Православ’я — прадідівської і дідівської віри є святим обов’язком кожної свідомої людини, саме тому прихильники їх партій приймуть активну в акціях протесту, які пройдуть в Києві 19 серпня о 12-00, коли віруючі пройдуть хресним ходом від Свято-Успенської Києво-Печерської лаври до посольства Ватикану в Україні і 21 серпня поблизу нового адміністративного центру УГКЦ (вул. Микільсько-Слобідська, 5).