Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

03.08.2005. КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ. Розкольники привласнили кошти православної громади

В день пам’яті святого пророка Ілії клірик Хмельницької єпархії ігумен Віссаріон (Вікор Гончарук), який одночасно являється членом так званої «незалежної єпархії української православної церкви», порушивши канонічні правила Православної Церкви, самочинно відслужив літургію в с. Слобідка Кульчиєвецька в будинку, переданому для нього приватними комерційними особами. Жителів села обманули обіцянками збудувати православний храм. Тим часом на будівництво споруди для розкольників використали кошти православної громади, які збирались на будівництво храму давно існуючої парафії УПЦ. (Чотири роки тому єпископ Кам’янець-Подільський та Городоцький Феодор заклав перший камінь на будівництво нового храму на честь святого Великомученика Пантелеймона)
Настоятель православної парафії священик Володимир Лисевич та віруючі обурені діями розкольників. З жителів села на розкольницькій службі було не більше 12 чоловік, інші приїхали з міста та околишніх сіл по телефонному виклику.
Причиною новоявленого розколу в с. Слобідка Кульчиєвецька є не тільки відсутність страху Божого в заблудлого священнослужителя, а насамперед недосконалість законодавства та відсутність у Церкви права юридичної особи, що створює умови для “прихватизації” приватними особами майна Церкви.