Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

01.08.2005. ПОЛТАВА-КРИМ. Завершив роботу православний табір молодіжного братства

Більше півсотні юнаків і дівчат — активістів молодіжного православного братства на честь Козельщанської ікони Божої Матері, що об’єднує близько десятка парафій у трьох благочиннях Полтавської єпархії, побували у православному молодіжному таборі у селищі Кача на Чорному морі. Захід вже у сьомий раз проходить за ініціативою настоятеля храму Різдва Христового міста Зіньків (Полтавщина) благочинного протоієрея Іоанна Бабича та кліриків Полтавської єпархії, що найбільш активно займаються просвітницько-катехизаторською роботою серед молоді. Цього року на чорноморському курорті оздоровлювались братчики з Полтави, селищ Опішні, Котельви і Більска. Поспілкуватись з православними однолітками прибули діти з Києва, Харкова і Закарпаття. На заході була присутньою чисельна група членів православного туристичного клубу «Крок» на чолі з протоієреєм Володимиром Бабичем.
«Ідея оздоровлення наших юних парафіян, які протягом року беруть активну участь у всіх церковних акціях на території нашої єпархії визріла давно, — каже голова молодіжного відділу Полтавської єпархії священник Михайло Бабич. — Для цього ми звернулись з офіційним проханням до митрополита Симферопольського і Кримського Лазаря, і владика нам допоміг». Цього року в черговий раз братчики відпочивають при храмі на честь святого апостола Андрія Первозванного у селищі Кача. Стараннями тутешнього настоятеля протоієрея Сергія Вовка у будинку при тимчасовому храмі були обладнані кімнати для відпочинку, їдальня та душові, літній амфітеатр.
Активний відпочинок поєднується з паломництвом до обителей і святинь Криму, інших визначних місць і музеїв. Підлітки протягом двох неділь відвідали Свято-Успенський Бахчисарайський та Свято-Климентівський Інкерманський монастирі. У Свято-Володимирівському соборі Херсонеса збірний молодіжний хор взяв участь в урочистому богослужінні з нагоди престольного свята, а затим в усипальниці адміралів у іншому однойменному храмі. Братчики побували у ханському палаці, музеях міста Севастополя, дельфінарії та міському акваріумі. «У таборі свій ритм життя, кожен день ми розпочинали і закінчували молитвою, — поділилась враженнями багаторічна учасниця, — щовечора відбувались різноманітні конкурси та вікторини. Та найбільш приємно те, що тут ми маємо можливість побачитись зі своїми однодумцями, часто спілкуємось і зі світською молоддю, яка приходить у наш табір у пошуках високого. Після закінчення відпочинку цілий рік листуємось з братчиками з різних куточків України в надії зустрітись на морі наступного року».