Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.06.2005. КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ. Депутати місцевої Ради знехтували думкою православної більшості

Закінчилась сесія міської Ради, на якій слухалась пропозіція увіковічення пам’яті померлого римського понтифіка Іоанна-Павла ІІ в м. Кам’янці-Подільському через встановлення пам’ятника в історичній частині міста. Православні громадяни виразили письмовий протест, мотивуючи історичними фактами прозелітизму та пригноблення православних з боку католиків та уніатів на заході України. При тому ж католиків у місті не більше 10%.
Як повідомлялось раніше, депутати заслухали доповідь секретаря Кам’янець-Подільської єпархії. Було відмічено, що таке рішення може погіршити міжконфесійні відносини серед віруючих. Та, на жаль, депутати не зважили на думку своїх виборців. На другий день вони запросили на своє засідання римо-католицького біскупа Ліона Дубравського та цинічно по відношенню до православних в його присутності прийняли рішення встановити пам’ятник нещодавно померлому папі Римському.
Православні люди розцінюють таку позицію депутатів як зраду. Таке рішення свідчить про те, що самі римокатолицькі релігійні діячі зневажають думку православних навіть на їхній канонічній території, а також є проявом продовження політики прозелітизму та лицемірства миротворчих заяв Ватикану. Такі взаємовідносини між християнськими конфесіями порушують апостольські канони, а тому будуть впливати на хід діалогу між Церквами.