Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.06.2005. КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСКИЙ. Рішення щодо встановлення пам’ятника Іоанну Павлу ІІ в історичній частині міста поки що не прийнято

Секретар Кам’янець-Подільської єпархії був заслуханий на сесії міської Ради з приводу заяви, що опротестовує спробу окремих депутатів використовувати релігійні почуття віруючих в своїх політичних цілях. На сесії слухалась пропозиція щодо встановлення пам’ятника понтифіку в Старому місті. Секретар єпархії висловив занепокоєння в тому, що окремі депутати міської Ради в намірах здобути перемогу на майбутніх виборах роблять популістські вчинки, які торкаються релігійного почуття віруючих, розпалюють міжконфесійні протиріччя. Депутати врахували думку православної громадськості. Остаточне рішення на сесії поки що не прийнято.
Нагадаємо, що Міська Рада ініціювала перейменування скверику в історичній частині Старого Міста-Заповідника Кам’янця-Подільського в ім’я покійного папи Римського Іоанна-Павла ІІ. Цікаво, що депутат місцевої Ради вніс таку пропозицію при відсутності навіть заяви від католиків. Незабаром з’явилась не тільки заява щодо перейменування, але й пропозиція встановити пам’ятник римському понтифіку.
Преосвященний Феодор, єпископ Кам’янець-Подільський та Городецький, від імені православної громадськості звернувся до мера міста та народних депутатів з заявою проти ініціативи увіковічення пам’яті померлого понтифіка католицької церкви в історичній частині міста.