Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

19.06.05. КИЇВ. Вихователь Віра Семенова нагороджена церковним орденом

Переддень початку Великої Вітчизняної війни у Київському сиротинці №15 відзначили шестидесятиліття з дня відкриття. Від імені Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Володимира багатолітнього директора дитячого будинку Віру Семенову нагороджено орденом преподобного Іллі Муромця ІІІ-го ступеня за благодійну діяльність і за заслуги перед Православною Церквою. Нагороду вручив настоятель Свято-Макаріївського храму Києва протоієрей Анатолій Затовський. Він побажав заслуженому вихователю Божого благословення у всіх добрих починаннях, міцного здоров’я для подальшої опіки над обездоленими. Священнослужитель зазначив, що заслуги перед Церквою містяться не тільки у священнодіях, а в першу чергу стосуються добрих діл, які творить людина на ниві соціального служіння, слідуючи Христовій заповіді про любов до ближнього.
Віра Семенова протягом десятиліть заміняла батька й матір тисячам обездолених малюків. Сьогодні вони, як і щороку зібрались з різних куточків України і зарубіжжя, щоби згадати сирітське минуле. “Для мене це найвища нагорода та визнання, — сказала нагороджена, — вона ще раз утверджує на думці, що не марно пройшли роки мого життя”.
Сам будинок на Герцена, 9 (на Подолі) почав діяти 21 червня 1945 року, коли сюди привезли групу з 210-ти сиріт — малолітніх в’язнів німецьких концтаборів. За доброю традицією сьогодні ці люди, вже похилого віку, у міжнародний день в’язнів концтаборів проводять у Свято-Макаріївській церкві панахиди за невинно убієнних та спільну з духовенством конференцію, під назвою “Пам’ятаймо, щоби не повторилось”. Про страшні будні напівголодного існування дітей, над котрими фашисти проводили страшні досліди, розповідає і тутешній музей, створений руками колишніх вихованців.
У програму святкувань ювілею ввійшло покладання квітів до пам’ятника невідомого солдата, офіційні заходи у київській мерії.