Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

14.06.2005. КІРОВОГРАД. Відбулася презентація книги-альбому «Спасо-Преображенський собор»

За благословенням єпископа Кіровоградського і Олександ¬рійського Пантелеімона підго¬товленo до друку альбом «Спасо-Преображенський собор». У зв’язку з цією подією в Спасо-Преображенському соборі Кіровограда зібралися шанувальники православної культури, а героями презентації стали автор проекту книги-альбому — протоієрей Петро Сидора та автори текстів —місцеві краєзнавці Володимир Левицький і Олександр Чуднов.
Зі вступним словом до учасників презентації звернувся єпископ Кіровоградський і Олександрійський Пантелеімон. Презентація співпала з днем народження настоятеля Спасо-Преображенського собору протоієрея Петра Сидори, якому в цей день виповнилось 55 років. Владика Пантелеімон щиро привітав ювіляра і за благословенням Блаженнійшого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви вручив йому орден Різдва Христового.
Сердечно вітали появу фундаментального видання «Спасо-Преображенський собор» у своїх виступах на його презентації настоятель Кіровоградського Різдва Пресвятої Богородиці кафедрального собору протоієрей Андрій Сташишин, начальник управління у справах релігій облдержадміністрації Микола Суворов, секретар Кіровоградської міської ради Микола Цуканов, заступник начальника управління культури облдержадміністрації Наталія Овчаренко, народна артистка України Антоніна Червінська, заслужений діяч мистецтв України Юрій Любович, заслужений працівник культури України Валентина Пращур.
«Спасо-Преображенський собор» — це книга про сучасне і минуле Спасо-Преображенського храму. Автори, на основі вивчення великої кількості архівних документів, спогадів очевидців, докладно та виважено розповіли про історію та життя одного з багатьох приходів Української Православної Церкви.
Прес-служба Кіровоградської єпархії.