Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.06.2005. ВІННИЦЯ. Потягом тижня у Хмельникському благочинні перебувала ікона Великомучениці Варвари з часткою мощів святої

З благословення митрополита Вінницького і Могилів-Подільського Макарія благочинний Хмільникського району протоієрей Михайло Шикирун звернувся до архієпископа Івано-Франківського і Коломийського Миколая з проханням привезти для поклоніння з Івано-Франківська до Хмільника ікону святої Великомучениці Варвари з часткою її мощів.
6 червня святиня прибула до Соборо-Богородичного храму м. Хмільника, де її зустрічали о. Благочинний разом з настоятелем храму протоієреєм Богданом Лазориком і кілька сот віруючих. Щодня до храму приходили люди з Хмільника і сіл району з молитвами до угодниці Божої, а напередодні свята Вознесіння ікона святої Варвари була перенесена до Свято-Вознесенського храму с. Уланів. Тут, незважаючи на погану погоду, її зустрічали близько трьохсот місцевих мешканців на чолі з настоятелем протоієреєм Ярославом Микитиним. Після зустрічі ікони священики соборно відслужили перед нею молебень з акафістом до святої великомучениці Варвари, після чого до святині змогли прикластися всі присутні. В кінці тижня ікона святої Великомучениці Варвари повернулася до Івано-Франківська.
Прес-служба Вінницької єпархії