Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.06.2005. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир привітав журналістів з їх професійним Днем

В День журналіста Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир звернувся із словами привітання до робітників Засобів Масової Інформації.
В тексті поздоровлення Блаженніший Владика сказав: «Засоби Масової Інформації у нашому сучасному світі, дедалі відіграють все більшу роль. Саме журналісти своєчасною інформацією про події в усьому світі, орієнтують людей у нинішній складній реальності. Як зазначає Соціальна Концепція УПЦ, всім робітникам ЗМІ слід пам’ятати , що інформування глядача, слухача і читача має ґрунтуватися не тільки на твердому дотриманні правди, а й на піклуванні про моральний стан особи й суспільства, що включає в себе розкриття позитивних ідеалів, а також боротьбу з поширенням зла, гріха та розпусти. Всі журналісти та керівники ЗМІ повинні чітко пам’ятати про цю відповідальність.
Хочу сердечно привітати також і працівників церковних ЗМІ. Сьогодні саме на вас покладене складне завдання — проводити освітню, навчальну та суспільно-миротворчу місію Православної Церкви серед різних верств суспільства. А тому для всіх вас головними повинні бути слова сказані святим апостолом Петром: «Завжди будьте готові всім, хто домагається від вас звіту про ваше уповання, дати відповідь з лагідністю і благоговінням»
(1 Пет.3,15). Нині дуже важливо, щоб не тільки робітники церковних ЗМІ стояли в авангарді соціальної місії Церкви, а й кожний священик і мирянин, був провідником і носієм християнських моральних ідеалів.
Нехай Господь благословить вашу нелегку, але вкрай важливу працю для Церкви і умножить мудрість та майбутні творчі звершення»