Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.05.2005. СЛАВУТИЧ. Блаженніший Митрополит Володимир освятив новозбудований храм у наймолодшому місті України

Православна громада виникла у місті атомників Славутичі відразу після його заселення на початку 1990-х. Проте будівництво справжнього типового храму, присвяченого святому архістратигу Божому Михаїлу, вдалося завершити лише недавно. Храм постав на околиці міста прямо серед лісу. Особливої привабливості надає та обставина, що і сам храм було виготовлено з сосни.
Освятити нову храмову споруду прибув до міста Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Володимир. Владика освятив Престол, заклавши у нього частку мощей, помазав миром усі стіни храму та окропив їх святою водою. Після чину освячення в храмі відбулася святкова Божественна літургія.
По завершенні богослужіння Блаженніший владика удостоїв церковних орденів мера Славутича Володимира Удовиченка та всіх тих, хто взяв безпосередню участь у будівництві цього Божого Дому.
Тепер наступним етапом буде зведення поруч із нинішнім храмом величного собору на честь пророка Божого Іллі. Так що ще кожен житель Славутича матиме змогу прилучитися до високої і благородної справи храмобудівництва.
Православие в Украине