Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.05.2005. КИЇВ. Митрополит Київський і всієї України Володимир звершив освячення церкви на честь покровителя домашньої худоби священномученика Власія

В селі Коржі Баришівського району Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир освятив храм в ім’я священомученика Власія Севастійського. Блаженніший Владика подарував храму ікону святого великомученика Пантелеімона, написану в Свято-Пантелеімонівському монастирі на Святій горі Афон. Меценатам та благодійникам храмової споруди Блаженніший Митрополит Володимир вручив ордена Української Православної Церкви. Головним ініціатором будівництва дерев’яного храму, який було споруджено на території господарства «Трубіж», став Генеральний директор корпорації «Термінал» (до якого входить і це господарство) Павло Кудюкін.
Об’єднання «Термінал» є одним із найбільших у районі, до сфери його діяльності входять тваринництво та виробництво корму. Тому і храм, який було зведено на території підприємства для його працівників, було названо в ім’я сповідника віри IV століття святого Власія, який мав благодать від Бога зцілювати тварин.
У майбутньому директор корпорації «Термінал» планує будівництво церкви і в самих Коржах, якої не було навіть до революції.

Інформація і фото диякона Олександра Драбинко