Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

17.05.2005. ХАРКІВ. Предстоятель УПЦ зустрівся з головою Харківської обласної державної адміністрації

В рамках візиту до Харкова з нагоди урочистостей, присвячених 60-річчю священства та 20-ліття перебування в сані митрополита Харківського і Богодухівського Никодима, Блаженнішій Митрополит Володимир зустрівся з головою Харківської лблдержадминістрації Арсеном Араковім. Під час зустрічі Арсен Аваков поінформував Владику Митрополита про заходи, які робить влада щодо відновлення, будівництва та повернення храмів Церкві. За словами Арсена Авакова, останнім часом на Харківщині у лоно Церкви повернуто близько 30 храмів. Зараз триває робота щодо повернення храму у Чугуєві. Там, за словами голови облдержадміністрації, склалася досить непроста ситуація: у будівлі храму розташований музей. Але найближчими місяцями планується надати музею інше приміщення, і після цього храм виконуватиме свої основні функції. „В цьому питанні я вдячний Харківській єпархії за її позицію. Єпархія толерантно та із розумінням віднеслася до цього епізоду”, — підкреслив Арсен Аваков.

Голова облдержадміністрації також поінформував Блаженнішого Владику Володимира про ситуацію, яка склалася в Харкові з Успенським собором. Як висловився Арсен Аваков, нещодавно деякі політичні сили „підкинули” провокацію та розхвилювали людей, кажучи про те, що собор і орган, розташований в ньому, несумісні. „Але я вдячний і митрополиту Никодиму, і владиці Онуфрію за їх позицію. Ми порозумілися: храм має служити віруючим і при цьому орган аніяк не заважає службі. Музика буде музикою, а служіння – служінням”, — підкреслив Арсен Аваков.

Він також розповів Блаженнішому Митрополиту про храми, які будуються в області. Зокрема, про храм у Дворічній. Проект будівлі вже готовий, знайдені меценати, які виділять кошти на його будівництво. До речі, до цього часу у Дворічанському районі взагалі не було храмів. Арсен Аваков також показав фотографії будівництва храму в селі Чернещіна, що споруджується у Борівському районі.

Наприкінці зустрічі Арсен Аваков подарував єрарху панагію. „Ми щиро вважаємо, що через духовність і моральність ми прийдемо до нормального суспільства”, — сказав він.

Митрополит Володимир подякував Арсенові Авакову за турботу про Церкву та, у свою чергу, подарував йому ікону Пименівської Божої Матері й книгу „Українська Православна Церква”.
Сайт Харківської обласної державної адміністрації.