Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

16.05.2005. РІВНЕ. Губернатор Василь Червоний переслідує православних віруючих

З призначенням головою Рівненської облдержадміністрації Василя Червонія релігійне життя змінилась на гірше. Конфліктні ситуації виникають у всіх районах єпархії. А нещодавно з вказівки губернатора Василя Червонія була створена загроза для цілісності громади Свято-Богоявленського кафедрального собору міста Острога. Губернатор Василь Червоній ініціює спочатку ввести почергове богослужіння в кафедральному соборі, а пізніше – не допустити православних до звершення богослужіння. Така дія власних структур викликає обурення православних віруючих.
Загрозлива ситуація складається навколо Вознесенського подвір’я Свято-Михайлівського Городокського жіночого монастиря в смт.Млинові, де районна влада бажає відлучити частину монастирського будинку, мотивуючи, що вказане приміщення було незаконно передане для потреб Церкви, а також, що “Швидкій допомозі”, приміщення якої знаходиться поруч із монастирським подвір’ям, монастир заважає в повній мірі виконувати їхні прямі обов’язки.
Архієпископ Варфоломій звернувся з клопотанням до Президента України В.Ющенко про захист прав віруючих.
Як відомо Василь Червоній у минулому комсомольський активіст, був правою рукою тодішнього президента Леоніда Кравчука і за його вказівкою створював так звану УПЦ КП, яку очолює анафемований від Церкви Михайло Денисенко (Філарет). Василь Червоній і досі належить до цієї структури.