Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

29.04.2005. КИЕВ. Лидер Партии регионов Виктор Янукович поделился предпасхальными размышлениями

“Кожна людина і весь християнський світ завжди очікують Великодня з великою надією. Христове Воскресіння – як відродження сподівань на відновлення справедливості, добра, порозуміння. Для народу України цьогорічне свято Воскресіння Христового – особливе ще й тим, що воно несе віру в примирення і поєднання двох половин нашого суспільства, розірваних в силу тих політичних подій, які ми разом пережили і продовжуємо переживати.
У ці дні думки знову і знову повертаються до подій, що відбувалися дві тисячі років тому, коли розп”ятий на Хресті Спаситель страждав за наші гріхи. Помер і воскрес на третій день згідно з Писанням.
Ми кожного разу звіряємо себе — чи гідні ми Христової науки? Чи вміємо бути вільними? Чи вміємо розпорядитися нашою свободою? На що ми заслуговуємо? Чи можемо осягнути ту давню і просту науку, якою є демократія? Адже наука ця, проста в теорії , виявилася дуже складною в українських умовах її реалізації. Усі ми свідки того, як люди, котрі йшли до влади під гаслами демократії і свободи, посівши високі кабінети, забули головну засаду : якщо хочеш змінити країну – шануй людину і не твори нових поділів.
Так, Україна прийшла до нинішнього Свята Воскресіння Христового у час великих суперечностей, накопичивши в діях і помислах немало ненависті, посіяної між людьми. Ми знаємо сотні прикладів переслідування політиків, бізнесменів, простих людей. За їх погляди і переконання їм влаштували в житті їхню хресну дорогу. І тому багато хто з нас живе зараз з певною гіркотою, з жалем і болем. Хоча, знаєте, розмовляючи з людьми , я переконався у здавалося б парадоксальній речі : цей жаль, цей біль єднає нас, ми починаємо відчувати, що це почуття – спільне для мільйонів. Але що найбільше радує – ми зуміли на ті знаки ненависті в нашу адресу не відповідати злом. Ми навчилися говорити мовою добра, толерантності і любові. На противагу переслідуванням ми ставимо нашу готовність працювати на користь України. На противагу чорним спискам неугодних ми започаткували „Список Солідарних”, на злісне цькування в пресі – мову доброзичливості і принцип відповідати на брутальні вигадки і фальшування спокійно та виважено… І тому мені здається , і з величезним задоволенням констатую це перед Святом Воскресіння Христового, що ми сьогодні кращі, ніж були вчора. Ми багато пережили і очистилися терпінням. А тому знаю – з надзвичайною силою вибухне позитивна енергія з нашого кола однодумців вже в недалекому майбутньому. Ми прийдемо до наступних весен сильніші і згуртовані.
„ Іди за мною, — сказав воскреслий Христос до святого Петра. І це були останні слова Господнього Сина до учня свого, щоб провадив вірних за Ісусом.
Ідімо разом .Ідімо стежкою добра і справедливості, любові і єднання. І маймо надію на Боже милосердя. Вірмо, що Господь допоможе нам. І ми витримаємо все з любов”ю до Бога.
А тепер, дорогі співвітчизники, дозвольте привітати усіх вас зі Світлим Днем Воскресіння Христового. Нехай великодні дзвони віщують лише добрі новини. Бажаю вам веселих, радісних свят, благополуччя — родинам, спокою, миру — у кожен дім. Христос Воскрес – воскресне Україна».
Forum