Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.04.2005. КИЇВ. Євгенія Мірошниченко: “Лавра — невід’ємна частина нашого народу”

Відома оперна співачка, заслужений український митець Євгенія Мірошниченко відвідала Києво-Печерську Лавру, привітала намісника монастиря архієпископа Павла з днем народження. Після відвідин обителі вона поділилась враженнями відносно сучасного стану монастиря й того культурного впливу, який випромінює Лавра на Україну та далеко за межами. Зокрема співачка зазначила: “З намісником Лаври ми знайомі давно, й вболіваємо за те, як тут йдуть справи. За характером я песиміст, та кожен раз спілкування з ним дає бажання бути оптимістом.
Не дивно, що на території Лаври завжди можна зустріти величезний потік людей мистецтва. Лавра — невід’ємна частина нашого народу. То як це, щоб я тут не була?
Вважаю, що у душах моїх колег, особливо тих, хто приходить сюди на молитву, ніколи у серці нічого не порушувалось. Ми з цим (Православ’ям) родилися і з цим живемо. Тому я тут неспроста. Я вірую — я вірю у добро, вірю у те, що ми недаремно живемо на світі. Вражена лаврським співом ченців і студентів. Він просто чудовий і повністю відповідає професійній підготовці спеціалістів консерваторії та моїм власним смакам. Прекрасно — це велика культура!
Прикро чути, що сьогодні духовно осліплені люди потрапляють у тенета усіляких сект. Часом вони оправдовуються, що Православ’я їх не задовольняє. Рахую, що це дурниця. Тільки нерозумні люди піддані такому впливу. А ті, хто має справжню культуру і глибоку, дану батьками духовність ніколи не підуть на такий крок.
Хто може бути під впливом подібних віянь? Зазвичай, маргінали. І вас ніколи не потягне у ніяку секту, коли ви відчуваєте безпосередню приналежність до культури свого народу, оскільки будете розуміти, що це не ваше. Я гадаю, що з поверненням нашого народу до власних першоджерел ця проблема у майбутньому не буде стояти так гостро”.