Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.04.2005. КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ. “Приватно-базарний” храм — нова видумка депутата Максимюка

Депутат Кам’янець-Подільської районної ради Іван Максимюк, незважаючи на єпископське благословення та освячення місця під закладку нового храму, що було звершене у селі Слобідка-Кульчевецька ще два роки тому, прагне перенести будівництво святині навпроти місцевого ринку, власником котрого він і є. Максимюк, зовсім не розбираючись у церковних канонах, що забороняють такі видумки, не хотів прислухатися не тільки до голосу місцевих парафіян, але розбурхав справу до єпархіального рівня. Після пояснень вищого духовенства про неприпустимість такого кроку депутат продовжує безчинства.
При цьому можновладець особисто погрожує керуючому Камянець-Подільської єпархії єпископу Феодору блокувати роботу Єпархіального управління і навіть грозився зірвати Пасхальне богослужіння у кафедральному соборі. Знахабнілий чиновник розповсюджує листівки, в яких поливає гряззю єпископа і духовенство єпархії.
Все це відбувається при мовчазній згоді обласного керівництва. Вірні Слобідки-Кульчевецької та духовенство єпархії покладають надію на новопризначеного хмельницького губернатора і моляться, щоб здоровий глузд повернувся до пана Максимюка, а представник народу врешті усвідомив, що Церква відділена від держави, а хазяїном у храмі є священнослужитель та віруючі, що його постійно відвідують.