Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

12.04.2005. ВІННИЦЯ. Невідомі злочинці пограбували два храми у м. Вінниці

 


В ніч з суботи на неділю невідомі, розбивши скло, проникли усередину Хресто-Воздвиженського храму, що у мікрорайоні “Вишенка” і, зламавши ящики для пожертвувань, викрали звідти гроші. Настоятель храму протоієрей Микола Давидовський припускає, що злочинці, мали намір вкрасти золоті і срібні прикраси, пожертвувані віруючими на місцевий шанований образ Пресвятої Богородиці “Пантанасси”, але на той час святиня перебувала у Тульчинській єпархії. Цікаво, що її перебування там планувалося тижнем раніше, але було перенесено саме на цю неділю.


Про другу неприємну новину у єпархіальне управління повідомив ієрей Ілля Лаврененко, настоятель храму ікони Пресвятої Богородиці “Скоропослушниці” при обласному будинку-інтернату геріатричного типу. За словами священика, в ніч з понеділка на вівторок невідомі, як і у першому випадку, вибивши скло, проникли до храму і забрали гроші і срібні хрестики, які продавалися на свічному ящику.


Два схожих пограбування за досить короткий час наводять на думку, що їх здійснили одні й ті ж люди, можливо неповнолітні, але остаточну відповідь на це запитання повинно дати слідство.


Прес-служба Вінницької єпархії