Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.03.2005. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Відбувся круглий стіл “Господь нам дарує перемогу”

По благословінню архієпископа Хмельницького і Шепетівського Антонія
в кафедральному соборі міста відбувся круглий стіл присвячений 61-й річниці визволення Проскурівщини від німецько-фашистських загарбників, і майбутньому 60-річному ювілею Перемоги у Великій Вітчизняній війни.
У круглому столі взяли участь представники міської спілки ветеранів Великої Вітчизняної війни, обласної адміністрації, робітники радіо, телебачення та преси, члени різних суспільних організацій та духовенство єпархії. Перед початком роботи круглого столу владика Антоній, відслужив літію за упокій усіх воїнів, які поклали свої життя за Батьківщину і віру. У вітальному слові до учасників його високопреосвященство відзначив головну роль, яку зіграла Православна Церква у роки війни, що допомогло нашому народу отримати довгоочікувану перемогу над коричневою чумою фашизму.
Багато виступаючих у зверненні до численних студентів наголосили на сумному факті того, що сучасне молоде покоління зовсім не цікавиться подіями Великої Вітчизняної війни, а між іншим, Перемогу нашого народу над гітлерівською Німеччиною визнає увесь світ, у тому рахунку й Німеччина, яка щорічно святкує перемогу над фашизмом. Більше того, багато сучасних видань дезінформують молодь щодо істинної цінності Великої перемоги, а саме завдяки тим, хто безстрашно воював проти фашистських окупантів, ми сьогодні живемо у вільній Державі і над головами наших дітей чисте небо.