Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.03.2005. КИЇВ. Відбулася зустріч Предстоятеля УПЦ з представниками Константинопольського Патріархату

22 березня в резиденції Предстоятеля Української Православної Церкви в Києво-Печерській Лаврі відбулася зустріч Блаженнішого Митрополита Володимира з представниками Константинопольської Церкви архієпископом Скопелоським Всеволодом (Майданським), який очолює Українську єпархію Константинопольського Патріархату в Америці та епископом Телміським Іларіоном (Рудником), вікарієм митрополита Португалії та Іспанії.
„Найперше, з чого я хотів розпочати свій візит до України, — зазначив у вітальному слові владика Всеволод, — це відвідати з офіційним візитом Вас, Ваше Блаженство, як голову Української Церкви. Про це ж говорив мені і Вселенський Патріарх, який передає Вам свої щирі вітання”.
Під час бесіди сторони обговорили низку питань відносно стану церковних справ в Україні. Зокрема, щодо давньої і болісної рани Українського Православ’я – його розколів та негативних наслідків діяльності їхніх послідовників, як в Україні, так і у Вселенському Православ’ї.
Обговорювалися також і державно-церковні взаємини в Україні в світлі останніх політичних подій. Коментуючи нещодавній візит до Константинополя делегації, очолюваної Державним секретарем України Олександром Зінченком, архієпископ Всеволод відзначив, що український уряд проявляє стурбованість ненормальним станом речей в Українському Православ’ї. У свою чергу Вселенський Патріарх Варфоломій під час цієї зустрічі підтвердив незмінність позиції Константинопольської Церкви, а саме, що питання церковних розколів в Україні повинне вирішуватися виключно в канонічному руслі, з дотриманням віками існуючого канонічного устрою Православної Церкви.
Наприкінці зустрічі сторони обмінялися пам’ятними подарунками.

Інформацію надав диякон Олександр Драбинко