Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

31.01.2005. ЧЕРНІГІВ. Священик Мирон (Ковалівський) визнаний “Людиною року-2004” у Городнянському районі

За результатами телефонного опитування, яке провела редакція районної газети “Новини Городнянщини” серед жителів м. Городня і району священика Мирона (Ковалівського) визнано “Людиною року-2004”. Так відзначений внесок священика у відродження Свято-Миколаївського храму та розвиток культури і духовності в регіоні.
Отець Мирон користується заслуженою повагою й авторитетом у Городні. За словами редактора газети Леоніда Якубенка, жителі містечка неодноразово пропонували священика кандидатом на звання “Людина року”. Проте в редакції вирішили почекати, доки батюшка закінчить відбудову старовинного храму. Минулого року нарешті відбулося його повторне освячення.
Отець Мирон служить Господові з 1989 року. Прийняв сан у свідомому віці – у 33 роки. У людях він найбільше цінує пунктуальність, порядність, працелюбність, а також вміння слухати, розуміти і прощати. Цього року настоятель Свято-Миколаївського храму планує облаштувати у дворі поруч з храмом фонтан і посадити квіти. А ще намагатиметься здійснити свою давню мрію — поставити у центрі містечка статую Божої Матері на честь визволення Городні від фашистів. Адже ця славетна подія сталася 21 вересня – у день Різдва Пресвятої Богородиці.
Прес-служба Чернігівської єпархії