Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

17.01.2005.ЛЮБЛІН (ПОЛЬЩА). Православні Любліна вшанували пам’ять святителя Петра Могили

У Любліні відбулись літургічні урочистості на честь святителя Петра Могили, Митрополита Київського. Святитель Петро займає значне місце в історії Православ’я міста Любліна, оскільки власне він у 1633 році освятив храм Преображення Господнього, який діє до нашого часу. Саме тому, коли у січні 2003 року розпочались регулярні богослужіння у новому Свято-Преображенському храмі, який став церквою української громади, тут з благословення архієпископа Холмського і Люблінського Авеля особливо вшановується наш святитель.
У день свята храм був переповнений віруючими, серед котрих не тільки постійні парафіяни, але й прибулі з різних куточків Польщі українці. На Божественній Літургії був присутнім Генеральний консул України у Польщі Іван Грицяк (син православного псаломщика Закарпаття).
Після богослужіння присутні були запрошені на урочистий вечір до української світлиці, де відбувся концерт колядок у виконанні парафіяльного вокального ансамблю “Палінодія”.
Нинішні урочистості мають у Свято-Преображенській парафії особливий характер, оскільки у цьому році виповнюється 410 років з дня народження Київського Митрополита Петра Могили, а також десята річниця з дня канонізації святителя Православною Церквою.