Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

17.01.2005. ІВАНО-ФРАНКІВСЬК. Православні паломники відвідали Калінінградську область

Під час зимових канікулів група учнів недільної церковної школи при храмі Преображення Господнього Івано-Франківська по благословенню архієпископа Івано-Франківського і Коломийського Миколая здійснили паломницько–екскурсійну поїздку в Калінінградську область Російської Федерації. В курортному містечку Світлогорська на березі Балтійського моря діти уже побували в сьомий раз. Відпочинок, відвідання лікувальних процедур, прогулянки по курорту і берегу моря поєднувалися з богослужінням в місцевому храмі преподобного Серафима Саровського.
В свою чергу, учні церковної школи разом зі своїм керівником протоієреєм Ростиславом Кожаком виступили з більш ніж двадцятьма духовними концертами, під час котрих показували релігійні сценки, читали біблійні тексти на різних мовах народів світу, виконували церковні і народні українські пісні. Концерти відбувались в дитячих садках і школах, перед відпочиваючими в санаторіях, будинках престарілих…
Перебування в далекому янтарному краю на протязі майже трьох тижнів для дітей запам’яталося також відвідування зоопарку, музею світового океану, музею бурштину, старовинного кафедрального собору, де похоронений німецький філософ Емануіл Кант, прогулянкою на річному катері по території рибного і торгового портів Калінінграда. Поїздка відбулася завдяки щирій допомозі сімей місцевих меценатів.