Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.01.2005. КИЇВ. Предстоятель Української Православної Церкви привітав Віктора Ющенко з обранням Президентом України

В привітанні, зокрема, говориться: «Вельмишановний Вікторе Андрійовичу!
Від імені Української Православної Церкви дозвольте привітати Вас з обранням на найвищу посаду в нашій Державі – Президента України!
За роки незалежності нашої Держави Церква отримала можливість достойно виконувати свою місію в цьому світі. Але існує ще ряд проблем у церковно-державних відносинах, які, ми сподіваємось, будуть вирішені в майбутньому
Звертаючись до Вас, як до Президента, ми покладаємо надію на те, що політика нашої Держави щодо Української Православної Церкви та її вірних не зміниться. Тим більше ми віримо, що за час Вашого служіння українському народові на найвищій посаді у Державі будуть вирішені питання церковного землекористування, повернення Церкві майна, яке Їй належало, а тепер використовується не за призначенням. Віримо і надіємось, що наша Церква зможе отримати статус юридичної особи, якого вона досі не має. Ми вбачаємо гостру необхідність у запровадженні викладання основ християнства у всіх учбових закладах України, що уможливить скоріше покінчити з проблемами наркоманії, СНІДу та розпусти серед нашої молоді.
З вірою, надією і любов’ю прикликаємо Боже благословення на Ваші труди задля добробуту боголюбивого Української народу, нашої Держави та Церкви.
З глибокою повагою
+ ВОЛОДИМИР
Митрополит Київський і всієї України,
Предстоятель Української Православної Церкви
10.01.2005 р.
Київ,
Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра».